129kr frakt i hele Norge
Dyrkede kosttilskudd

Fordelene med grodde kosttilskudd

Din kropp oppfatter grodde kosttilskud som mat, noe som gjør at næringsstoffene absorberes bedre igjennom tarmen og omsettes bedre i kroppen enn syntetisk isolerte stoffer, som er standarden i dag.

Forskning vi viser at denne prosessen sikrer at næringsstoffene opptas bedre. Eksempelvis er det dokumentert gjennom en sammenligning mellom grodd og syntetisk sink, at den grodde versjonen hadde et 75 % større opptak over en lengre tidsperiode.
I naturen trekker en voksende plante sine næringsstoffer opp fra jorden for at vokse og trives. Når disse næringsstoffene befinner seg i jorden, er de i en såkalt ”uorganisk form” (uorganiske salter). Men når disse næringsstoffene trekkes opp gjennom plantenes røtter metaboliseres/omdannes de til en helt annen struktur. De konverteres rett og slett til plantens bundne former. Denne konvertering endrer ikke bare næringsstoffenes kjemiske struktur, den gjør også at stoffene blir uløseligt forbundet med plantens cellestruktur, og gjør da at de kan kombineres med mange andre nyttige matkomponenter, såkalte ”cofaktorer”.

Vi kan ikke utføre denne konvertering av næringsstoffene selv og er avhengige av at plantene gjør denne jobben for oss. Vår metode kopierer denne prosessen, slik at vi får vitaminer og mineraler i en organisk og ubearbeidet form.

Vår metode hjelper din kropp

Naturen er kompleks og den ernæringsmessige fordel av et stoff, kommer ikke alene fra næringsstoffet. Mange næringsstoffer er avhengig av flere  co-faktorer for å oppnå best mulig opptak. Uten disse co-faktorene oppfattes næringsstoffet som et fremmed element i kroppen. La oss bruke en appelsin som eksempel. En appelsin inneholder rikelig med C-vitamin, men når den spises er det ikke bare C-vitamin man får.  Den er dessuten rik på bioflavonoider som øker opptaket av C-vitamin i kroppen. Akkurat som Gurkemeie er avhengig av svart pepper for optimalt opptak og omsetning i kroppen.

Langtidsvirkning

Ifølge en studie i American Journal of Clinical Nutrition ble grodde C-vitamin opptatt bedre i kroppen og ble værende lengre i blodet enn askorbinsyre (syntetisk c-vitamin). Dette betyr at ved bruk av syntetisk kosttilskudd tar ikke kroppen opp store deler av c-vitamin, men skiller det ut via urinen.
Akkurat som med alt annet i naturen, er det en balanse mellom kroppens prosesser. Inntaket av et næringsstoff i en høy konsentrasjon kan minske opptaket av et annet. Dette blir aldri et problem med de lavere naturlige, men effektive dosene i våre dyrkede kosttilskudd.

Effektiv

Grodde næringsstoffer har en mange virkninger på kroppen – og gir med andre ord ”næring til hele kroppen”.

Når syntetiske og isolerete næringsstoffer omdannes brukes det store mengder dyrebar energi i cellene. Grodde næringsstoffer er naturlig fosforylerte, en prosess, som planten utfører og som gjør at kroppen kan ”styre” hvor næringsstoffet skal brukes. Resultatet blir at næringsstoffet brukes både effektivt og virkningsfullt, samtidig med at kroppen har mer energi til overs.

Grodde næringsstoffer har påvist virkning i kliniske forsøk, i motsetning til syntetisk isolerte næringsstoffer. En undersøkelse i Journal of Medicinal Food viste signifikant reduserte triglyseridnivåer i motsetning til syntetisk isolert askorbinsyre og E-vitamin.

Link til studier

Link til prosessen bak

  • Nov 11, 2018
  • Kategori: News
  • Kommentarer: 0
Legg igjen en kommentar